ULUSLARARASI ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ

Uluslararası İlişkiler Ofisimiz, üniversitemiz uluslararasılaşma stratejisine yönelik olarak, yurt içi ve yurt dışındaki üniversiteler ile işbirliği ve ilişkileri geliştiriyor. Bu kapsamda hem yabancı öğrencileri ve akademik personeli ağırlıyoruz hem de kendi öğrencilerimizin ve akademik personelimizin uluslararası hareketliliğini arttırarak uluslararası deneyim kazanmalarını sağlamak için çalışıyoruz. Hedefimiz ulusal ve uluslararası değişim programlarından ve projelerinden faydalanan öğrenci ve personel sayımızı arttırmak. Size de öğrencimiz olarak Mevlana, Farabi, Erasmus+ gibi programlarımız kapsamında öğrenci hareketliliğinden faydalanmak üzere yardımcı olmak için heyecanlanıyoruz.

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI

Yurt içinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurt dışında eğitim veren yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimini mümkün kılan bir programdır. Diğer değişim programlarından farklı olarak, hiçbir coğrafi bölge ayrımı olmaksızın değişim programı bünyesindeki hareketlilik bütün dünyadaki yükseköğretim kurumlarını kapsamaktadır.

FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI

Farabi Değişim Programı, öğrenci veya öğretim üyelerinin bir veya iki yarıyıl süresince Türkiye’de kendi kurumlarının dışında bir yükseköğretim kurumunda eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam etmelerini amaçlamaktadır. Farabi Değişim Programı kapsamında 71 üniversite ile protokol imzalamış bulunuyoruz. Bu programa katılarak dilediğiniz ildeki dilediğiniz üniversitede akademik ve sosyal deneyimlerinizi zenginleştirebilirsiniz.

ERASMUS DEĞİŞİM PROGRAMI

Erasmus Değişim Programı, Avrupa Birliği’ne üye ülkeler (Türkiye, Norveç, İsviçre dâhil olmak üzere) arasında öğrenci ve akademisyenlerin hareketliliğini teşvik etmeyi amaçlayan Avrupa Birliği projesidir. Üniversite olarak 2007 yılında programdan faydalanabilmek adına çalışmalara başladık ve 2008 yılında ECHE (Erasmus Charter For Highter Education) alarak Erasmus Programı’na dâhil olduk. 2008 yılından bu yana program üyesi ülkelerle öğrenci ve personel hareketliliğini gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Bu programa katılarak Avrupa’daki üniversitelerden birinde bir ya da iki dönem eğitim alarak hem akademik hem de sosyal ve kültürel deneyimlerinizi zenginleştirebilirsiniz.

YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABULÜ

Üniversitemizin Öğretim dili Türkçe’dir. Öğretim dili Türkçe ve tamamen/kısmen yabancı dilde olan bölüm/programlara başvuran öğrencilerden Türkçe yeterliklerini belgeleyenler ya da düzeyleri Üniversitemiz Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (BOZOK TÖMER) tarafından yapılan Türkçe Seviye Tespit/Muafiyet ya da Türkçe Dil Yeterlik (Diploma) sınavından C1 düzeyinde en az 70 puan alanlar üniversitemize başvurabilir.

Üniversitemize eğitim için yapılan başvuruların değerlendirilmesinde sırasıyla BOZOK YÖS, ülkemizin diğer devlet üniversitelerinin YÖS, uluslararası sınavlardan alınan puanlar, madalya türü, diploma notu, tercih sırası ve mezuniyet tarihi dikkate alınmaktadır. Aynı anda hem YÖS, hem uluslararası hem de diploma notu ile başvuru yapılmamaktadır. Başvurular online olarak üniversitemiz resmi web sayfasından yapılmaktadır. Başvurular için https://yos.bozok.edu.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

BOZOK TÖMER

Üniversiteye gelen yabancı uyruklu öğrencilere Türkçe öğretmek ve bunun yanında Türk kültürünü tanıtmak, Türkçe ile ilgili diğer resmi kurumlarla birlikte ortak çalışmalar yapmak amacıyla faaliyet gösteren Bozok TÖMER, lisans öğreniminden önce yabancı uyruklu öğrencilere Türkçe Yeterlilik Belgesi vermektedir.

BİZE ULAŞABİLECEĞİNİZ ADRESLER

0354 242 10 66 0354 242 10 64 /bozokuniversitesi